tiistai 29. lokakuuta 2013

85.

Multa on nyt muutamaan otteeseen kyselty, että voisinko toteuttaa sellaisen postauksen, jossa kertoisin millaista on opiskella kaksoistutkintoa ja mitä me täällä kauppiksessa ylipäätään edes tehdään.

No, nyt kun mulla ei tällepäivää ole enää oikein mitään tekemistä, niin ajattelin ruveta vihdoin kirjoittamaan tätä. En oikein tiedä mistä kirjottaisin ja kertoisin, mutta yritetään :)

Opiskelen siis kaksoistutkintoa täällä Kauhajoella kauppaoppilaitoksessa. Ammatillisena alana mulla on siis media-assistentti, jos joku ei vielä oo sitä tajunnut :-D

Mulla oli hakuvaiheessa muutama vaihtoehto mitä haluaisin tehdä isona. No, alustapitäen tiesin, että en halunnut jäädä rypistymään Kurikan lukioon (ei sillä, mulla ei ole mitään kys.lukiota vastaan, itse en vain yksinkertaisesti halunnut sinne). Kurikan amiksesta mietin sisustus-puolta, mutta kun olin siellä päivän tutustumassa, niin tajusin, että se ei oikein ole mua varten. Mietin pitkään myös muita vaihtoehtoja, kunnes pääsin siihen päätökseen, että meen Kauhajoelle joko eläintenhoitajaksi tai media-assariksi. Tutustuin aloihin, kyselin niistä ja etsin tietoa kummastakin...ja no, tiedätte minne päädyin.

Sen voin sanoa, että katunut en ole. On aamuja (kuten varmaan kaikilla koulussa/töissä käyvillä) jolloin haluaisi vain jäädä lämpimän peiton alle nukkumaan ja on päiviä, jolloin ärsyttää, kun muut pääsevät jo yhdeltä koulusta, mutta itsellä päivä jatkuu neljään asti..
Kaikkein pahimpia on ne päivät kun sataa vettä (kuljen kouluun siis pyörällä) ja on kasin aamu. Ne on niitä hetkiä, jolloin mietin, miksen voisi olla jo 18, koska autokortti ja opiskelut jo paremmassa vaiheessa.

Kuinka paljon kaksoistutkinto sit teettää töitä? No, mun mielestä ei mitenkään hirveesti. Pärjää, jos jaksaa ees vähän kuunnella ja lukea. Ehkä kaikkein tärkeintä on just se tunneilla läsnäolo. Et sä voi oppia, jos et ikinä oo tunneilla ottamas sitä tietoa ja materiaaleja vastaan.

Mitä aineita sä opiskelet lukios? Mä luen tällähetkellä viittä eri ainetta ja tarkoituksena olisi kirjoittaakin ne kaikki sit joskus. Mulla on aineina siis enkku (pitkä), matikka, äikkä, terveystieto ja ruotsi. En kyl tiedä millä tuun ikinä pääsemään mistään enkusta läpi...:-D

Entä mitä me sit tehdään media-assareina? Tällähetkellä me keskitytään lähinnä valokuvaukseen, videoiden editointiin ja valokuvien muokkaukseen. Itselle nää pari kuukautta on ollut jokseenkin turhauttavia sen takia, että oon kuvannut ahkerasti jo aiemmin (=osaan jo kaikki perusasiat). Myöhemmässä vaiheessa meillä on mm.radio-juttuja.

Aloittaessamme opiskelut meidän piti me voitiin ostaa koululta kamerat. Kameran ostoa suositeltiin ihan senkin takia, että valokuvausta olisi helpompi opettaa, jos kaikilla olisi samanlainen kamera. Mä sit ostin tuon, ja oon edelleen kyl yhtä pihalla tuon käytöstä, kun viimeset pari kuukautta sitten. Canon ei oo vaan mua varten. Enkä mä sitä varten :-D

Mutta tässä muutamia koulussa napattuja otoksia;
Okei, en ehkä ole kaikkein paras tästä aiheesta puhumaan (olenhan ollut tässä koulussa huikeat 3kuukautta), mutta täs tän hetken ajatuksia. Toivottavasti ei jäänyt mitään kovin olennaista kertomatta. Oliko ihan paskaa kuraa vai ihan mukavaa luettavaa? :)

8 kommenttia:

 1. Just hyvä postaus! :) ite oon vielä(kin) ihan hukas mitä haluan tehdä tulevaisuudes ja yritän täs miettiä mitä menisin opiskelemaan ku tuntuu ettei tää lukio taida olla mun paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii, kiva! :) Joo, voin vain kuvitella. Musta olis varmaan tullu hullu, jos olisin pelkkään lukioon mennyt...:-D

   Poista
 2. Heei ei meillä vain ollu viimevuonna tommosta mahdollisuutta että koululta voi ostaa kameran :----D Mikä kamera se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kerranki oli hyötyä syntyä vuoden myöhässä ja päästä tuonne opiskeleen vasta nyt :-D
   Toi kamera on niinkin laadukas ja ammattimainen kuin Canonin 1100d :D ihan perus hyvä kamera alottelijalle/vähän kokeneelle, mut ite tykkään kyl hirmupaljo enempi tosta omastani..

   Poista
 3. Hei, mitä tarkemmin ottaen media-assari tekee työkseen? Siis valokuvaa tietty mutta mitä? :D ois kiva saada just valokuvaamiseen suunnatuista aloista lisätietoa, oon nimittäin kiinnostunut valokuvaajan ammatista mutta en oikeen vielä tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Media-assarin työnkuvaan kuuluu mm.valokuvaus, videointi, valokuvien ja videoiden muokkaus, radio- ja lehtijutut :) Eli lähes kaikki mediaan liittyvät jutut.

   Me kuvataan sekä sisätiloissa, studiossa sekä ulkona. Ja ylipäätään, opetellaan kaikkea valokuvaukseen liittyvää (sommittelu, rajaus, muokkaus jne.)

   Ite oon ainakin tykännyt tästä alasta, ainut huono puoli on, että työllistyminen muutaman vuoden päästä on aika vaakalaudalla, kun noh...media-ala on vähän vaihteleva työllistäjä :-)

   Jos jäi jotain kysyttävää, niin vastaan mielelläni!

   Poista